novusprothese.nl

OVER NOVUS®

Biedt de meest comfortabele gebitsprothese in de wereld

Zie & voel het verschil met NOVUS

Pijn bij het eten of een klapperend kunstgebit tijdens spreken zijn veelgehoorde klachten bij een kunstgebit. Niet alleen erg vervelend, maar ook onnodig. Behoor niet langer tot de groep die hinder ondervindt van een loszittend kunstgebit, maar stap over op NOVUS® soft denture liner!

De gebitsprothese van NOVUS® wordt exact op maat gemaakt en behoudt zachtheid en comfort zonder een week gevoel te geven. De speciale technologie zorgt ervoor dat het kunstgebit veerkrachtig maar toch stevig in uw mond zit. Hierdoor kunt u weer genieten van uw dag en onbezorgd eten.

Unieke PNF® technologie

Het verschil tussen gewone protheses en de NOVUS®-technologie met PNF® is het vermogen om wrijving van de prothese te verminderen, zodat een kleefpasta voor de tanden niet nodig is. PNF® is een revolutionaire techniek, ooit ontwikkeld voor militaire lucht- en ruimtevaartprogramma’s. Daarbij werd duidelijk dat het materiaal onder elke invloed zijn integriteit behoudt. PNF® is gemaakt van dichloorpolymeer (DCP) en is een anorganisch polyphosphazeen materiaal. Het is het enige materiaal op de markt dat in vergelijking met andere soft denture liners een lange levensduur heeft en een comfortabele pasvorm biedt. Het materiaal is minder poreus en verkleint zo de kans op een veelvoorkomend probleem: schimmelgroei. Lees onderaan de pagina meer over de functies en voordelen van de soft denture liner.

Amerikaanse zekerheid

De technologie die wij gebruiken is ontwikkeld in de Verenigde Staten, waar Novus™ zijn oorsprong kent. Sinds haar oprichting in 2012 heeft moederbedrijf WSQ een eigen commerciële productiemethode ontwikkeld voor de productie van DCP en PNF®.

Het bestaande productieproces wordt tegenwoordig gebruikt voor een grootschalige productie van NOVUS® bij WSQ’s fabriek in Woburn, Massachusetts. WSQ introduceerde Novus™ begin 2015 op de Amerikaanse markt waar het een zeer succesvol product is. In oktober van datzelfde jaar heeft het bedrijf NOVUS B.V. in Nederland aangesteld als haar exclusieve distributeur voor Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland.

Weer een glimlach met NOVUS

Functies

Voordelen

Absorbeert schokken tijdens het kauwen
Uitzonderlijk comfort tijdens het kauwen.
Minimaliseert verlies van botkwaliteit en bothoeveelheid
Permanent zacht, zelfs over een langere periode en bevat geen weekmakers die uitlogen
Uitstekend als voering voor nieuwe gebitsprotheses en voor rebasing van bestaande protheses.
Stevig en veerkrachtig
Ideale veerkracht zorgt voor groot draagcomfort op de weke delen met voldoende stevigheid ter bescherming van die weke delen.
Biedt weerstand tegen schimmel
Prothese blijft schoon en geurvrij met behulp van normale hygiëne. Bevordert behoud van gezond weefsel onder de prothese en minimaliseert pijnlijke plekken
Lage oppervlaktespanning
Uitstekend kwaliteitsbehoud maakt het lijmen ofwel plakken van de prothese na verloop van tijd overbodig
Lage wateropname
De prothese zal niet zwellen of veranderen in hoogte
Lange levensduur van de voering
Duurzaam en dus goedkoper
Natuurlijke aansluiting tussen prothese en tandvlees
Geen kunstmatige aanpassingen nodig
Niet poreus materiaal
Geen ontstaan van vlekken of nare geuren bij normale reiniging
Ontwikkeld in USA met NIH Support, FDA geregistreerd
US Patent No. 4,661,065. I.o.m. 93/42 EEG ISO 14971: 2012, EN980: 2008, EN1041: 2008

Maak direct een afspraak voor een gratis intake of een prothese check

waarin onze behandelaar jouw persoonlijke situatie kan beoordelen.